CreChaTyf

De plek voor allerlei creatieve dingen

Waterfall

Zijdeschilderij: Waterfall

Zijdeschilderij WaterfallDit zijdeschilderij is puur op intuïtie gemaakt. Ik heb een aantal technieken gecombineerd en dan is het kijken wat er allemaal gebeurd. De basis is gemaakt met aquareltechniek. Verder heb ik ook gewerkt met zeezout, om diverse krachtige effecten te laten ontstaan. De kleuren zijn basic en volledig willekeurig gekozen. Na het drogen van de basis heb ik een laag antifusan aangebracht. Antifusan zorgt ervoor dat de verf niet kan vloeien. Je maakt als het ware van de zijde een niet absorberende oppervlakte. De antifusan wordt voorzichtig met een sponskwast aangebracht op het doek, zonder plekken twee keer te herhalen.

Na het drogen van de antifusan is dit zijdeschilderij bewerkt met Oost-Indische inkt en een bamboepen. Lijnen volgen, lijnen maken, lijnen ontstaan. En zo ontstaat er een bepaalde diepte en structuur in het werk. Bepaalde delen zijn krachtiger geworden. Witte vlakken moeten gespaard blijven, er bestaat geen witte zijdeverf. En ineens was hij daar, mijn eigen waterval. Vol kracht stromend. Ik ben meer horizontale lijnen gaan uitwerken en een hele lichte wolkenpartij. Een krachtig werk wat passie voor alles wat leeft uitstraalt.


Zijdeschilderij op dikke zijde, diverse technieken gecombineerd met zwarte inkt
40 x 40 cm   –   Te koop: € 15,-

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit werk is geschilderd op dikke zijde met de stoomfixeerbare verf van Dupont. De kleuren zijn schitterend en zullen langdurig blijven.
Daarnaast is dit werk voorzien van een dikke ‘aslan’ rug, waardoor het makkelijk ingelijst kan worden. Je hoeft dit werk dus niet te laten opspannen of bijspannen.

Dit schilderij is niet ingelijst en niet voorzien van een passepartout. Ik kan dit schilderij verzenden in een koker, zodat er verder geen beschadigingen op zullen treden. Indien gewenst kan ik eventueel een passend passe-partout en een (zwarte) wissellijst verzorgen. Dit tegen kostprijs en dan kan het werk alleen afgehaald worden.

Mail mij bij interesse.

Zijdeschilderij Waterfall

Zijdeschilderij Waterfall

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish