CreChaTyf

De plek voor allerlei creatieve dingen

Three little fish

Zijdeschilderij:
Three little fish make a school of fish

zijdeschilderij three little fishDit grappige zijdeschilderij heb ik lang geleden gemaakt als mijn tweede werk op zijde. Ik was helemaal gefascineerd door mijn nieuwe hobby en had de schilderspullen meegenomen op een korte vakantie. Soortgelijke afbeeldingen vond ik in één of ander saai tijdschrift, maar het idee vond ik erg leuk. Ik besloot om zoiets te maken, maar dan veel kleurrijker. Het was mij nog niet duidelijk wat allemaal mogelijk was met schilderen op zijde, want ik had immers pas 1 les gehad. Ik ben gewoon aan het experimenteren gegaan en ik zou wel kijken wat er gebeurde. De lerares was achteraf erg tevreden. Ik had al dingen gedaan, die ik nog zou moeten leren. En dat legde de basis voor mijn verdere ontwikkeling in het schilderen op zijde.

Het ontwerp heb ik vooraf voorzichtig op de zijde geschetst met een uitwasbare stift. Ik heb dunne guttalijnen aangebracht en ben vervolgens met allerlei kleurtjes aan de gang gegaan. Verder nog enkele technieken toegepast die later nat in nat en nat op droog zouden heten. Het werk heeft een poos bij mij thuis opgehangen, als herinnering aan een stuk creativiteit wat gewoon bij mij aanwezig is.


Zijdeschilderij op dunne zijde, gutta techniek
40 x 40 cm   –   Te koop: € 15,-

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit werk is geschilderd op dunnere zijde met de stoomfixeerbare verf van Dupont. De kleuren zijn schitterend en zullen langdurig blijven.
Daarnaast is dit werk voorzien van een dikke ‘aslan’ rug, waardoor het makkelijk ingelijst kan worden. Je hoeft dit werk dus niet te laten opspannen of bijspannen.

Dit schilderij is niet ingelijst en niet voorzien van een passepartout. Ik kan dit schilderij verzenden in een koker, zodat er verder geen beschadigingen op zullen treden. Indien gewenst kan ik eventueel een passend passe-partout en een (zwarte) wissellijst verzorgen. Dit tegen kostprijs en dan kan het werk alleen afgehaald worden.

Mail mij bij interesse.

zijdeschilderij three little fish zijdeschilderij three little fish

Vorige Bericht

© 2019 CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish