CreChaTyf

De plek voor allerlei creatieve dingen

Abstract in Blue

Zijdeschilderij 

Zijdeschilderij Abstract in Blue

Dit zijdeschilderij was voor mij een eerste kennismaking met het werken met antifusan. Antifusan zorgt ervoor dat de verf niet kan vloeien. Je maakt als het ware van de zijde een niet absorberende oppervlakte. De antifusan wordt voorzichtig met een sponskwast aangebracht op het doek, zonder plekken twee keer te herhalen. Na het drogen van de antifusan heb ik iedere keer met 1 kleur een aantal vlakken aangebracht. Vooraf heb ik geen schets gemaakt, maar ik heb wel een beweging uitgezocht die mij aansprak. Deze beweging loopt van onder naar boven in dit geval.

Verder is het schilderij opgebouwd van licht naar donker, waarbij de witte vlakken duidelijk gespaard moeten blijven. Er bestaat geen witte verf (dat is alleen de kleur van de zijde). En lichte kleuren dekken niet over donkere kleuren, met donkere kleuren kun je in een beperkte mate eventuele fouten herstellen. Dit is een intuïtief en expressief werk geworden met een aantal felle primaire kleuren. Rood, geel en blauw zijn de basis en het werk is met zwart afgewerkt, wat een enorme kracht en expressie oplevert. Het schilderij heeft een lange tijd opgehangen bij mensen die het ontzettend mooi vonden.


Zijdeschilderij op middeldikke zijde
kleur op antifusan
40 x 40 cm
Te koop: € 15,-

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit werk is geschilderd op dunnere zijde met de stoomfixeerbare verf van Dupont. De kleuren zijn schitterend en zullen langdurig blijven.
Ook is dit schilderij voorzien van een dikke ‘aslan’ rug, waardoor het makkelijk ingelijst kan worden. Je hoeft dit werk dus niet te laten opspannen of bijspannen.

Het schilderij is niet ingelijst en niet voorzien van een passepartout. Ik kan dit schilderij verzenden in een koker, zodat er verder geen beschadigingen op zullen treden. En indien gewenst kan ik eventueel een passend passe-partout en een (zwarte) wissellijst verzorgen. Dit tegen (een lage) kostprijs en dan kan het werk alleen afgehaald worden.

Mail mij bij interesse.

Zijdeschilderij Abstract in Blue

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish