CreChaTyf

De plek voor allerlei creatieve dingen

Creating Yourself

Schilderij Mixed Media

Wat is keracoat toch een heerlijk medium om een mixed media schilderij mee te maken! Ik kan daar echt van genieten, lekker experimenteren op een doek en kijken wat er allemaal gebeurt en ontstaat. Bij het maken van dit werk had ik niet echt een vooropgesteld plan, ik had een print van een mooie dame en ik had diverse materialen op mijn tafel klaargelegd. Ik ben gewoon blanco begonnen en dat is voor mij het allermooiste om te doen. Natuurlijk had ik van te voren allerlei instructiefilmpjes gekeken, maar als ik dan eenmaal ga werken, dan laat ik alles los en volg ik mijn gevoel.

Tijdens de paasdagen hebben we eierschalen verzameld en het leek me leuk om deze te verwerken in dit schilderij. Ook wilde ik iets doen met een vorm van crackelé en van het een kwam het ander. Ik had berkentakken van mijn omgezaagde boom bewaard en die heb ik ook verwerkt, samen met wat veertjes. Dat maakt dit dan ook een heel persoonlijk werk. Na het aanbrengen van de basismaterialen ben ik gaan stoeien met allerlei vormen van kleur, van bisters, tot pigmenten, tot oliepastel. En uiteindelijk heb ik het werk in hoogglans afgewerkt, met een extra laag blanco keracoat die als vernis dient. Al met al een bijzonder werk, om te maken en om te zien!


Schilderij Mixed Media
60 x 80 cm
Te koop: € 65,-

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is gemaakt met behulp van Keracoat textielverharder. Daar is ook de klei voor de structuur mee gemaakt.
Verder zijn er diverse andere materialen in verwerkt, zoals eierschalen, veren, pauwenveren, zand en berkentakjes.
Het canvas is van een zware kwaliteit, omdat hij het gewicht van alle media moet dragen.
Het werk is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Verder heb ik naast de verf ook oliepastel, bisters, pigmentpoeders, metalics en bladgoud gebruikt.
Het werk is in hoogglans afgewerkt, waardoor hij een geweldige uitstraling heeft. Het werk is beschermd en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Mail mij bij interesse.


Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish