CreChaTyf

De plek voor allerlei creatieve dingen

Cameleon

Mixed Media Schilderij

Dit mixed media schilderij heb ik gemaakt als eerste opdracht van mijn studie-leergroep, waar ik heel veel plezier van heb. Het idee is om daadwerkelijk ook te gaan leren. Leren combineren, werken, kijken, verzamelen, interpreteren en verzin nog maar meer! Studiegenoten leveren opbouwende kritieken en daar leer je alleen nog maar meer van. En de juffrouw geeft ook haar professionele mening om je verder op weg te helpen. We krijgen 12 totaal verschillende opdrachten in 1 jaar, zodat je daarna zelf een goed beeld hebt van hetgeen wat wel of niet bij je past.  En zo is deze Cameleon mijn uitwerking van de eerste opdracht!

De daadwerkelijke opdracht was naar aanleiding van een foto van een cameleon. We moesten kleuren, structuren, vormen, materialen e.d. verzinnen welke we zagen en konden vertalen. En natuurlijk zijn er dat een heleboel! En de opdracht was om zoveel mogelijk technieken, structuren, kleuren, vormen en materialen te gebruiken op een klein canvas van 20×20 cm. Maar we mochten geen daadwerkelijke cameleon maken. Dit werk zou onze verstopte cameleon zijn. En ik zeg nu: dat is best lastig!!

Maar goed, eenmaal aan de slag met de diverse materialen, dan ga ik ook gewoon door met experimenteren. Kleuren, poeders, bisters, vormen, structuren… Het is gewoon allemaal supergaaf om te gebruiken. Maar het is heel lastig om na veelvuldig gebruik ergens een geheel van te maken. Een abstract geheel welliswaar, maar toch een geheel. En uiteindelijk ben ik zelf helemaal tevreden over mijn resultaat. En ook volgens de juffrouw mag het er zijn: “Mooie samenstelling, samensmelting en kleurkeuze!”


Mixed media SChilderij
20 x 20 cm
Te koop: € 24,50

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is gevormd met Keracoat, mijn basis voor structuren en vormen en ook mijn lijm voor elementen en verharder voor textiel.
Het doek is gespannen op een spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Het is van een zware kwaliteit en je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het werk is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven. Verder heb ik naast de verf bisters, pigmentpoeders en metalics gebruikt.
Het werk is in hoogglans afgewerkt, waardoor hij een geweldige uitstraling heeft. Het werk is beschermd en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Mail mij bij interesse.


Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish