On the kitchen table

mixed media Schilderij

Dit mixed media schilderij was een verzoekje voor een verjaardag en natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen. Het moest een leuk gezellig klein werkje worden voor in de keuken.

Ik ben begonnen met het zoeken naar passende afbeeldingen in allerlei tijdschriften. Dat is een tijdrovend werkje, maar ook leuk om te doen en het levert dus ook de juiste inspiratie op. Het canvas wordt voorzien van een eerste laag acrylverf, waarna de afbeeldingen op het canvas geplaatst worden.

Daarna gaat het leuke werk beginnen: het schilderij afwerken tot 1 geheel. Ik ben aan de slag gegaan met acrylverf, maar ook met krijt en pastelkrijt. Alles bij elkaar geeft het een leuk effect, het contrast tussen de tekeningen, de schilderingen en de afbeeldingen uit het tijdschrift. En uiteindelijk is alles ook samengesmolten tot 1 geheel. Het leuke aan deze werkjes is gewoon lekker spelen en kijken wat ontstaat. Het volgen van de kleuren en de schaduwen, zodat alles mooi bij elkaar past. Uiteindelijk zorgt dat voor de leukste schilderijtjes.


Mixed Media Schilderij op canvasdoek
40 x 30 cm
Verkocht

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Naast diverse afbeeldingen uit tijdschriften is dit schilderij geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Het doek is gespannen op een dunner spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het schilderij is voorzien van een vernislaag met een lichte glans. Deze biedt bescherming en het werk kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Mail mij.

Mixed Media Vazen

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kunstatelier CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish