De positieve kracht van natuurkracht

Encaustic Schilderij op MDF

Ik heb meen ik al eens eerder gezegd dat ik hou van experimenteren en dit bijenwas schilderij is daar een goed voorbeeld van. Ik wilde graag eens een keer een collage maken met bijenwas, maar dan op een dusdanige manier dat de bijenwas niet alleen zorgt voor de afwerking van de lagen van de collage, maar dat de bijenwas ook echt een prominent onderdeel van het schilderij is. En dat is uiteindelijk ook goed gelukt, dacht ik zo. Dit werk heb ik gemaakt op een MDF-plankje, omdat het werken met bijenwas op een canvas gevoelig kan liggen. Op deze manier kon ik harder werken met het strijkijzer, zonder me zorgen te maken over het canvas.

Ik heb eerste een ondergrond gemaakt met acrylverf en daarop heb ik de collage aangebracht. Dat waren gewoon dingen die mij aanspraken, die ik leuk vond. Ik had ook vooraf geen uitgedacht plan, maar ik ging volgen wat de bijenwas me zou brengen. Na de eerste lagen van de collage heb ik een laag encaustic medium aangebracht voor een goede hechting en daarna ben ik met gekleurde bijenwas het werk gaan uitwerken en verdiepen. Gewoon volgen wat ik zag en wat ik voelde. Met het strijkijzer en met de heat tool. Tot ik helemaal tevreden was. Ik ben er blij mee, een mooi experiment, dat vraagt om meer!


Bijenwas schilderij op MDF
30 x 30 cm
Verkocht

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met was van het merk Encaustic Art, welke garant staat voor goede pigmenten en schitterende kleuren.
De kleuren zullen langdurig blijven.
Dit werk is gemaakt op een MDF-plaat van 0,8 cm dik en de zijkanten zijn meegeschilderd. Je hoeft het schilderij dus niet meer in te lijsten.
Het schilderij is voorzien van een vernislaag met een lichte glans. Deze biedt bescherming en het werk kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Mail mij.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kunstatelier CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish