Thunder in my Mind

Encaustic Schilderij op canvas

Dit bijenwas schilderij is anders als mijn andere encaustic werken. Ik heb dit gemaakt op een canvas en niet op encaustic papier. De technieken die ik gebruikt heb, zijn ook echt anders dan bij de normale bijenwas werken.

Soms zijn er momenten in je leven waar je geen invloed op kunt uitoefenen, hoe graag je dat ook zou willen. Je moet dingen uit handen geven en vertrouwen op een goede afloop. Zelf haal ik kracht uit het bestaan van engelen en mijn vermoeden dat ze altijd alleen het beste met mij voor hebben. Ik bid, duim en hoop voor een goede afloop en steek een kaars aan. Op zo’n  momenten kan ik heel dicht bij mijzelf blijven en een puur intu├»tief werk maken. Mijn gevoel, mijn liefde, mijn angst, dat zie je terug in dit werk. Gelukkig was de afloop van het moment zeer positief en mag ik nog heel lang genieten.

Allereerst is een laag encaustic medium op het canvas aangebracht. Dat zorgt voor een goede hechting tussen het canvas en de bijenwas. Daarna heb ik enkele kleuren bijenwas op het werk laten druppelen en heb ik dit glad gemaakt met behulp van een heattool. Dit gaat gepaard met veel geduld en er worden meerdere lagen aangebracht. Iedere laag is tussendoor gefused. Nadat de lagen kleur naar wens waren, heb ik een laag shellac aangebracht en ben ik aan de slag gegaan met een shellac burn. Een proces waar je geen volledige controle over hebt, maar wat geweldige uitkomsten geeft.


Bijenwas schilderij op canvasdoek
20 x 20 cm
Verkocht

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met was van het merk Encaustic Art, welke garant staat voor goede pigmenten en schitterende kleuren.
De kleuren zullen langdurig blijven.
Het doek is gespannen op een spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het schilderij is voorzien van een vernislaag met een lichte glans. Deze biedt bescherming en het werk kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Mail mij.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kunstatelier CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish