Just a small stream

Encaustic Schilderij op canvas

Dit bijenwas schilderij heb ik gemaakt op een canvas met hele andere technieken als mijn andere encaustic werken. Ik hou van uitproberen en ga dan ook gewoon mijn gang, zonder echt vooraf over het resultaat na te denken. Vaak krijg je dan een werk, wat ontstaat uit een schitterende basis, die uitgewerkt wordt, zoals ook dit werk tot stand is gekomen. Wolken, een horizon, bijenwas wat een eigen leven lijkt te leiden en een strijkijzer zijn de ingrediƫnten voor dit werk wat dus gewoon ontstaan is.

Allereerst heb ik een laag encaustic medium op het canvas aangebracht. Dat zorgt voor een goede hechting tussen het canvas en de bijenwas. Daarna heb ik met krijt diverse lichte tinten kleur aangebracht in combinatie met lichte kleuren encaustic bijenwas. Van echt strijken is geen sprake geweest in de ondergrond, maar de heattool zorgt ervoor dat de diverse lagen fuseren en dat de bijenwas onder enige controle gevormd wordt. Het beekje en de kanten erlangs zijn gemaakt met behulp van krachtige kleuren bijenwas en het strijkijzer. Uiteraard heb ik hier ook diverse kleuren krijt in verwerkt en ineens was hij daar, mijn beekje om op weg te dromen. De combinatie van het bijenwas en het krijt geeft een hele aparte uitstraling. Ik ben er dan ook best wel heel blij mee.


Bijenwas schilderij op canvasdoek
20 x 20 cm
Verkocht

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met was van het merk Encaustic Art, welke garant staat voor goede pigmenten en schitterende kleuren.
De kleuren zullen langdurig blijven.
Het doek is gespannen op een spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het schilderij is voorzien van een vernislaag met een lichte glans. Deze biedt bescherming en het werk kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Mail mij.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kunstatelier CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish