Red rain is falling down

Schilderij Acryl

Dit schilderij heb ik in opdracht gemaakt. Iemand had de blauwe versie hiervan gezien en wilde deze heel graag in roodtinten. Uiteraard zeg ik daar geen nee tegen, aangezien rood een favoriete kleur is van mij. Maar de opdracht bleek lastiger dan gedacht, want rood en wit samen wordt roze en het schilderij mocht nu net niet roze worden. Ik heb de achtergrond een aantal keren opgezet en ben er met zorg mee omgegaan. Ik heb niet alleen nat in nat gewerkt maar heb ook drogere penseelstreken gebruikt, zodat het rood niet te zeer zou mengen met het wit. De kracht van het werk zit in het contrast tussen licht en donker, heel licht en heel donker.

Nadat de achtergrond voldoende gedroogd was, ben ik verder gegaan met het paletmes. Door het paletmes worden de kleuren niet meer gemengd en krijg je een gave structuur in het werk. Pure kleuren opbrengen op het doek en strepen maken met het paletmes. De compositie doet de rest. Natuurlijk heb ik hier ook weer rekening gehouden met de extreme tegenstellingen tussen licht en donker, een bewust opbouw, waardoor een enorme diepte ontstaat. Ik heb wat meer vlakken met puur rood en zwart aangezet, zodat de rode kleur meer de overhand zou krijgen. De diepte kun je haast voelen, je kunt haast slenteren door de regen. Dit is een gaaf werk en een hele leuke techniek om te doen.


Schilderij acryl op canvasdoek
40 x 50 cm
Verkocht

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Het doek is gespannen op een spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het schilderij is voorzien van een vernislaag met een lichte glans. Deze biedt bescherming en het werk kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Schilderij Acryl: Red rain is falling down

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kunstatelier CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish