CreChaTyf

De plek voor allerlei creatieve dingen

Boomer Twiggy

Schilderij Acryl

Dit schilderij heb ik gemaakt van een foto van een jongere Twiggy. Twiggy is mijn boomer hondje, inmiddels bijna 3 jaar oud. Wat ben ik trots op mezelf, dat ik dit heb kunnen maken!! En ja, hij lijkt echt!! En nee, ik ben niet de enige die de gelijkenis ervaart.

De tweede challenge van 2018 was een foto van een schitterende labrador met een mooie roze bloem in zijn bek. Natuurlijk een foto om verliefd op te worden, maar als ik dan een hond moet schilderen, dan schilder ik ook gewoon graag mijn eigen hond, toch? Ik ben op zoek gegaan naar een leuke foto van Twiggy en heb er eerst eens een aantal foto-filters overheen laten gaan, gewoon om inspiratie op te doen, wat ik allemaal zou kunnen maken van deze foto.

Ik besloot om in elk geval te gaan voor een niet realistisch beeld, want dat past niet bij mij. En aangezien rood wel bij mij past, was de keuze snel gemaakt. Nou ja, keuze… Ik heb gewoon intuïtief een aantal kleuren gepakt en ik ben aan de slag gegaan. Eerst de snoet en de ogen, want die moeten kloppen. Daarna volgde de rest vanzelf. Het schilderij ging van een schets, naar een ugly-stage, naar deze uitwerking. Voor mij een heerlijke oefening, een superleuk schilderij en een blijvende herinnering aan mijn lieve hondje!


Schilderij acryl op canvasdoek
30 x 40 cm
Privé collectie

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Het doek is gespannen op een spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het schilderij is voorzien van een vernislaag met een lichte glans. Deze biedt bescherming en het werk kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Schilderij: Boomer Twiggy

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish