Purple Umbrella

Schilderij Acryl

Voor mij is het inmiddels de derde keer dat ik dit acryl schilderij maak. En ja, ook deze is in opdracht gemaakt. Na de blauwe en de rode versie kreeg ik een verzoek om hem te maken in paars – roze tinten. En dan dit keer met een paraplu erbij. Hoewel ik er niet van hou om een schilderij vaker te maken, heb ik deze opdracht toch aangenomen, omdat het een leuke uitdaging voor mij was. Het schilderij is namelijk aanzienlijk groter van formaat dan de vorige twee werken en dat zorgt natuurlijk voor andere uitdagingen.

Op de achtergrond na, wordt het hele schilderij geschilderd met een paletmes. Maar je kunt je natuurlijk voorstellen dat ik dan niet het kleine paletmes van de kleinere werken kan gebruiken, want dan zouden alle verhouding volledig verdwijnen. Het was dus even zoeken naar een mooi dun en flexibel paletmes, wat tevens breed genoeg zou zijn om de streken in 1x op te kunnen zetten. En ik moet zeggen, dat dat best goed gelukt is. De compositie is verder eenvoudig van opzet, van licht naar donker. Maar dat is juist ook de kracht van dit werk, hierdoor ontstaat een mooie diepte. Op verzoek van de opdrachtgever heb ik bij dit werk een paraplu erbij geschilderd en dit was nog niet zo eenvoudig. De ondergrond is niet vlak, ik werk graag met veel structuur. En dat maakte dat de paraplu even een vreemde blik kreeg bij de eerste opzet. Ik besloot om de paraplu ook met het paletmes af te werken, zodat ik de verf lekker dik erop kon zetten. En het uiteindelijke resultaat maakt het allemaal tot een mooi geheel.


Schilderij acryl op canvasdoek
50 x 70 cm
Verkocht

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Het doek is gespannen op een spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het schilderij is voorzien van een vernislaag met een lichte glans. Deze biedt bescherming en het werk kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

acryl schilderij purple umbrella

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kunstatelier CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish