On a rainy day

Schilderij Acryl

Dit acryl schilderij heeft een geweldige lichtinval en daardoor een bijna hypnotiserend effect. Ik ben er dan ook ontzettend blij mee. De achtergrond is gemaakt in overlopende kleuren en put zijn kracht uit het contrast tussen licht en donker, heel licht en heel donker. Dit soort werken worden vaak in zwart-wit gemaakt, maar ik heb er bewust voor gekozen om er een krachtige kleur blauw in te mengen. Daardoor krijgt het werk volgens mij nog meer diepte. En door de blauwe kleur kun je haast ook de kou op deze regenachtige dag voelen. De kalmte in de stad, want niemand loopt graag buiten in dit weer.

Nadat ik de achtergrond af had, heb ik de kwast neergelegd en ben ik gaan werken met het paletmes. Door het paletmes worden de kleuren niet meer gemengd en krijg je een gave structuur in het werk. Ik heb alleen maar kleur en strepen opgebracht en de compositie doet de rest. Natuurlijk heb ik hier ook weer rekening gehouden met de extreme tegenstellingen tussen licht en donker, een bewust opbouw, waardoor een enorme diepte ontstaat. Maar de blauwe kleur neem een prominente plaats in en zorgt ervoor dat je fantasie op hol kan slaan. Zou jij je buiten op straat wagen in de regen?


Schilderij acryl op canvasdoek
30 x 40 cm
Verkocht

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Het doek is gespannen op een spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het schilderij is voorzien van een vernislaag met een lichte glans. Deze biedt bescherming en het werk kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Mail mij.

acryl schilderij on a rainy day

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kunstatelier CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish