A Cat’s Life

acryl Schilderij

Dit leuke kleurrijke acryl schilderij is speciaal voor mij. Ik wilde graag een herinnering schilderen aan een zwarte kat die ik ooit gehad heb. Mijn Drupke, zoals hij heette. Maar ik heb er geen foto van hem bijgenomen. Ik heb hem geschilderd, zoals hij in mijn herinnering was. Ik had een foto van een zittende kat in deze houding en dat was de basis voor dit schilderij. Mijn zwarte kat was nooit zwart, maar hij was ook niet bruinig, zoals je vaak ziet bij andere zwarte katten. Hij had een speciale glans over zijn vacht, een beetje blauwig. En door de lichtinval had hij altijd wel lichtere plekken, bijvoorbeeld op zijn heup als hij zat.

Ik heb eerst de ondergrond geschilderd, gewoon een opzet gemaakt. Daarna heb ik de kat uitgewerkt, tot ik hem helemaal goed vond. Dat was nog al een klus, ik ben niet snel tevreden. Maar toen de kat eenmaal klaar was, was de rest van het schilderij ook zo klaar. Ik ben gaan stoeien met het paletmes om de achtergrond meer diepte en structuur te geven ten opzichte van de kat. Het contrast tussen deze twee is erg gaaf geworden. De diepte, het perspectief, het klopt allemaal in dit vrolijke werk.


Schilderij acryl op canvasdoek
40 x 40 cm
Verkocht

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Het doek is gespannen op een spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het schilderij is voorzien van een vernislaag met een lichte glans. Deze biedt bescherming en het werk kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Mail mij.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kunstatelier CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish