50 Tinten Blauw

Schilderij Acryl

Dit is de vierde en de allerlaatste keer dat ik dit acryl schilderij gemaakt heb. Ik kreeg een opdracht voor dit werk in blauwtinten en op een echt groot formaat, namelijk 120 x 80 cm. En natuurlijk kon ik deze uitdaging niet weerstaan. Na de eerste blauwe, de rode versie en de paarse versie, mocht ik weer gaat stoeien met blauwtinten. Ik heb heel bewust geen zwart gebruikt en ja, ik heb heel veel verflagen aangebracht. Door de grote afmetingen van dit werk, moest ik natuurlijk anders omgaan met de verhoudingen. Ik moest creatief zijn in het gebruik van mijn materialen.

Het hele schilderij wordt geschilderd met het paletmes, op de achtergrond na. Ik heb een groot klussers-paletmes gebruikt, maar deze heeft als nadeel dat hij minder buigzaam en flexibel is als kunstenaars-paletmessen. De achtergrond mooi opzetten, was ook een hele uitdaging op dit formaat, want ik wil wel graag strepen zien, maar geen verfkwast-strepen. Een mooie volle brede kwast bracht uitkomst en heel dik de verf opzetten is dan de kunst. De compositie is verder eenvoudig van opzet, van licht naar donker. Maar dat is juist ook de kracht van dit werk, hierdoor ontstaat een mooie diepte. De vele dikke verflagen hebben wel een poos goed moeten drogen, waarna ik enkele lagen glanzende vernis heb aangebracht. Dit maakt het werk nog krachtiger. De imposante afmetingen, de intense kleuren… ik moet zeggen, ik was zelf onder de indruk van dit mooie werk en de opdrachtgever was dat gelukkig ook!


Schilderij acryl op canvasdoek
120 x 80 cm
Verkocht

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Het doek is gespannen op een spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het schilderij is voorzien van een vernislaag met een lichte glans. Deze biedt bescherming en het werk kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kunstatelier CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish