My Believe Face

acryl schilderij

Dit acryl werkje is een uitdaging geweest. Er is altijd een moment waarop je denkt dat je iets echt niet kunt, hoe makkelijk het ook gepresenteerd wordt, nee, je kan het niet. Voor mij is dat gezichten tekenen, ik kan immers niet tekenen. Ik heb alleen een gevoel voor kleur en vorm, waar ik op een handige manier gebruik van maak. En dus besloot ik, dat ik er een keer aan moest geloven. Ik moest een gezicht schilderen: My Believe Face!

Ik besloot om een les te volgen, hoe teken je een gezicht en hoe kleur je dat dan in. Een stap voor stap les op YouTube natuurlijk. Ik heb dit op een acrylblok gedaan, aangezien het slechts een oefening zou zijn. Voor mij was het werken op de acrylblok al een hele andere ervaring, veel minder ‘smooth’ dan op een kwaliteitscanvas. Een les voor een volgende keer: eerst een laag gesso eroverheen doen om de oppervlakte gladder te maken.

En dan de les zelf, een uitdaging waar ik meerdere uren over gedaan heb, hoewel de les zelf slechts 1 uur tijd kostte. Maar ja, steeds weer overdoen, beetje blenden, beetje details aanbrengen, toch maar weer blenden enzovoorts. Het was een hele bevalling voor mij en hoewel mijn jonge dame niet helemaal cosmetisch in balans is, ben ik uiteindelijk toch best trots op haar. En zeg nou zelf: wie is wel helemaal cosmetisch in balans?

Yes, I do believe I can paint faces!


acryl op papier
40 x 30 cm
privecollectie

Mail mij.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kunstatelier CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish