Bijenwas Schilderijen op A5

Hier vind je een overzicht van alle bijenwas schilderingen oftewel Encaustic Art op A5 formaat (15 x 21 cm) welke ik gemaakt heb. Deze maat van schilderijtjes is niet meer om op een kaart te plakken. Maar deze schilderingen worden vaak ingelijst of zo opgehangen op een stuk contrasterend en bijpassend karton. De lijsten kun je overal vrij gemakkelijk en goedkoop aanschaffen. Let er wel op, dat je een passe-partout gebruikt, zodat de wasschildering het glas niet raakt. En zo krijg je dan een uniek cadeau, wat niet veel hoeft te kosten. Ieder werkje is een uniek stuk.

Schilderen met Bijenwas

Encaustic wordt gebruikt als een bijzondere kunstvorm. Maar nog vaker is het gewoon een zeer creatieve en intuïtieve hobby. Iedereen kan het (leren). Je hoeft dus niet te kunnen tekenen of schilderen en het kan gedaan worden door kinderen en volwassenen. Je weet van te voren nooit wat het resultaat zal zijn, je speelt met de kleuren en kijkt wat er gebeurd.

Op deze pagina heb ik niet gekeken naar de technieken die ik gebruikt heb. De werkjes staan allemaal op chronologische volgorde, de technieken lopen door elkaar. Ik heb wel een poging gedaan om de soorten afbeeldingen bij elkaar te zetten, omdat het geheel veel te lang werd. Mijn voorstel is: kijk en geniet gewoon, kijk naar wat jou aanspreekt en ontdek wat je allemaal kunt doen met bijenwas. Het is echt heel divers en ik ben zelf nog lang niet uit-ontdekt. Ik geniet ervan en laat jullie graag meegenieten.

Als je meer informatie zou willen hebben, dan kun je me altijd vrijblijvend mailen. Niet meer al deze werken zijn te koop. Klik hier voor een overzicht van de bijenwasschilderingen die wel nog te koop zijn. Ik kan nooit een werk 2x maken, het schilderen met bijenwas is daarvoor te uniek en heeft te zeer een eigen wil. Natuurlijk zijn er wel technieken die ik vaker kan herhalen en dat zal ik ook best vaker doen.

Bijenwas schilderijtjes

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen. Al deze wasschilderingen zijn geschilderd op speciaal encaustic papier wat lijkt op fotopapier, maar het is dus geen fotopapier. En de wasblokjes die ik gebruik zijn van het merk Encaustic Art, welke garant staan voor goede pigmenten en schitterende kleuren. De kleuren zullen langdurig blijven en de schilderijen hebben een lichte glans door het opboenen van de was.

De schilderijen kunnen neergezet of opgehangen worden, zoals ze zijn, maar je kunt ze ook inlijsten. Het inlijsten van een werk voegt er een hele nieuwe dimensie aan toe. Let er dan wel op dat de wasschildering het glas niet raakt en gebruik een passe-partout.


Wasschilderijen op A5 (15 x 21 cm)

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kunstatelier CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish