CreChaTyf

De plek voor allerlei creatieve dingen

Schilderijen met bijenwas op A3

Hier vind je een overzicht van alle bijenwas schilderingen oftewel Encaustic Art op A3 formaat (42 x 29 cm) welke ik gemaakt heb. Door de grote van de werken, is het vaak makkelijker om veel meer details in de schilderingen te verwerken. Deze schilderijen kunnen zo opgehangen worden, eventueel op een stuk contrasterend karton. Maar je kunt ze ook eenvoudig inlijsten. Ze passen eenvoudig in een standaard lijst die je overal vrij gemakkelijk en goedkoop kunt aanschaffen. Let er wel op, dat je een passe-partout gebruikt, zodat de wasschildering het glas niet raakt. En zo krijg je dan een uniek cadeau, wat niet veel hoeft te kosten. Ieder schilderij is een uniek stuk.

Schilderen met Bijenwas

Encaustic wordt gebruikt als een bijzondere kunstvorm. Maar nog vaker is het gewoon een zeer creatieve en intuïtieve hobby. Iedereen kan het (leren). Je hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen en het kan gedaan worden door kinderen en volwassenen. Je weet van te voren nooit wat het resultaat zal zijn, je speelt met de kleuren en kijkt wat er gebeurd.

Op deze pagina heb ik niet gekeken naar de technieken die ik gebruikt heb of naar de voorstellingen die te zien zijn, spiritueel, intuïtief of juist heel beeldend. De werkjes staan allemaal op chronologische volgorde, de technieken lopen door elkaar. Mijn voorstel is: kijk en geniet gewoon, kijk naar wat jou aanspreekt en ontdek wat je allemaal kunt doen met bijenwas. Het is echt heel divers en ik ben zelf nog lang niet uit-ontdekt. Ik geniet ervan en laat jullie graag meegenieten.

Als je meer informatie zou willen hebben, dan kun je me altijd vrijblijvend mailen. Niet meer al deze werken zijn te koop. Klik hier voor een overzicht van de bijenwasschilderingen die wel nog te koop zijn. Ik kan nooit een werk 2x maken, het schilderen met bijenwas is daarvoor te uniek en heeft te zeer een eigen wil. Natuurlijk zijn er wel technieken die ik vaker kan herhalen en dat zal ik ook best vaker doen.

Bijenwas schilderijtjes

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen. Al deze wasschilderingen zijn geschilderd op speciaal encaustic papier wat lijkt op fotopapier, maar het is dus geen fotopapier. En de wasblokjes die ik gebruik zijn van het merk Encaustic Art, welke garant staan voor goede pigmenten en schitterende kleuren. De kleuren zullen langdurig blijven en de schilderijen hebben een lichte glans door het opboenen van de was.

De schilderijen kunnen neergezet of opgehangen worden, zoals ze zijn, maar je kunt ze ook inlijsten. Het inlijsten van een werk voegt er een hele nieuwe dimensie aan toe. Let er dan wel op dat de wasschildering het glas niet raakt en gebruik een passe-partout.


Wasschilderijen op A3 (42 x 29 cm)


Klik hier voor alle bijenwas schilderijen op A6 formaat.
Klik hier voor alle bijenwas schilderijen op A5 formaat.
Klik hier voor alle bijenwas schilderijen op A4 formaat.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 CreChaTyf

Thema door Anders Norén

DutchEnglish